Zbulimi i nje sasie prej 2,2 kg eksploziv ne oborrin jashtë Xhamisë se Drenasit, ka shkaktuar reagime ne Kosove. Autoritetet lokale deklaruan se ky ishte një akt terrorist dhe kërkuan nga organet e drejtësisë te zbardhin ngjarjen. Ne nje komunikate te saj, Bashkësia Islame e Kosovës, pasi dënoi aktin, theksoi se gjetja e eksplozivit te kohen e Namazit te Xhumase, ku prania e besimtareve ne xhami është e madhe, përben nje akt te papranueshëm qe çon ne akte terroriste dhe synon te fusë terror ne nje objekt prehjeje shpirtërore. Bashkësia kërkon nga autoritetet garantimin e sigurisë ne institucionet fetare dhe gjetjen e autoreve. Megjithatë, deri tani policia është treguar e rezervuar duke sqaruar vetëm se eksplozivi i gjetur nuk kishte fitil ndezës, ndërsa per autoret dhe motivet e ngjarjes nuk ka dhënë informacione.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *