Organizata Botërore e Shëndetit ka paralajmëruar se Amerika Latine është bërë epiqendra e krizës dhe Brazili është më i godituri në rajon deri më tani.

Ekspertët e shëndetit në Brazil kanë paralajmëruar se numri i vërtetë i infeksioneve të konfirmuara mund të jetë më i lartë se të dhënat zyrtare, për shkak të mungesës së testimit.

Një studim i Universitetit të Uashingtonit zbuloi se vendi mund të regjistrojë më shumë se 125,000 vdekje deri në fillim të gushtit, kjo është pothuajse një rritje pesëfish në totalin e tij aktual prej 24.512 viktimash.

Parashikimi pasoi numrin e përditshëm të vdekjeve në Brazil duke tejkaluar atë të Shteteve të Bashkuara për herë të parë. Brazili regjistroi 807 vdekje të hënën, ndërsa në SHBA vdiqën 620 njerëz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *