“Disney” do të pushojë nga puna 28,000 punonjës amerikanë në parqet e saj për shkak të pandemisë.

Lajmi u njoftua nga kompania, duke specifikuar që 67% e shkurtimeve do të kenë të bëjnë me punëtorët me kohë të pjesshme. Nga Prilli deri në Qershor , të ardhurat e parkut ne SHBA ranë 85% nga viti i kaluar ku shifra ishte 983 milion dollarë. Njoftimi, i bërë në një letër drejtuar punonjësve, bëri që rezervat e Disney në Wall Street, të binin ndjeshëm duke humbur 2%.

Vendimi – Ishte presidenti i DisneyParks, , Josh D’Amaro, i cili njoftoi shkurtimin e rëndësishëm të stafit, duke iu drejtuar punëtorëve drejtpërdrejt me një letër të hapur.

 

“Vendimi u mor për shkak të ” ndikimit të zgjatur të Covid-19 në biznesin tonë , duke përfshirë zvogëlimin e kapacitetit në vendet, të lidhura me heqjen fizike dhe pasigurive në lidhje me kohëzgjatjen e pandemisë”, shpjegoi D’Amaro.

 

Kriza e Parqeve – Parqet e gjigandit amerikan u mbyllën pranverën e kaluar ndërsa pandemia filloi të përhapet në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Ata në Florida u rihapën këtë verë, ndërsa në Kaliforni mbetën të mbyllur. Sidoqoftë, nuk është specifikuar se cilat parqe do të preken nga kjo masë.

 

Në total janë dyzet e tre mijë punëtorë tashmë të pushuar nga puna për shkak të koronavirusit, të cilit Disney vazhdoi ti paguante sigurime shëndetësore.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *