Në Sllovaki ka ndodhur një fenomen i rrallë.

E njohur si “rrufeja e kuqe”, pamjet janë kapur nga një fotograf çek Horálek.

“Moti i fortë me stuhi mbi Europën Qendrore solli një nga fenomenet më spektakolare, por edhe më misterioze: The Red Sprites”, shkroi fotografi në rrjetet e tij sociale.

Fotografimi i tyre konsiderohet shumë i vështirë sepse fotografi kurrë nuk e di paraprakisht se kur mund të shfaqet fenomeni. Për shkak të lartësive të tyre dhe kohëzgjatjes së shkurtër, rrufetë e kuqe vërehen rrallë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *