Edhe pse dukej se kriza për qeverinë e re në Gjermani do të merrte fund, socialdemokratët e Martin Schulz, kanë votuar kundër marrëveshjes për një projekt koalicioni me partitë e unionit CDU/CSU. Ne mbledhjen e pare te partisë ne landin e Saksonise delegatet rrezuan platformën e paraqitur nga Partia Qendrore. 52 vota kundër ndaj 51 pro ishte nje rezultat i ngushte, por domethënës per kundërshtinë qe ka baza e Socialdemokrateve ndaj nje vijimi te koalicionit te madh me Angela Merkelin.

 

Ky votim konsiderohet si paralajmërim per partine ne qendër dhe pritet te ndiqet nga ai i kongresit te socialdemokrateve pas nje jave qe do te vulose përfundimisht nese partia duhet te behet pjese e koalicionit apo jo.

Posted Under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *