Vera e vitit 2022 në Francë ishte e dyta më e nxehtë e regjistruar ndonjëherë që nga fillimi i matjeve në vitin 1900, pas asaj të vitit 2003.

 

Nje gje e tille u be e ditur nga Météo-France, duke specifikuar se temperatura mesatare e qershorit, korrikut. dhe gushti ishte 2.3 gradë mbi ato normale sezonale.

Megjithatë, një rekord i ri u thye me 33 ditë nxehtësi të regjistruar në nivel kombëtar, duke përfshirë serinë që filloi më 15 qershor, e cila ishte më e hershmja e regjistruar ndonjëherë./ansa

Leave a Reply

Your email address will not be published.