Ka dale me ne fund ne shitje libri i shume diskutuar i princit Herri. Libri ka ngjallur shumë reagime gjatë publikimeve të tij pjesë-pjesë në të cilat ai hedh akuza kundër anëtarëve të familjes mbretërore britanike.

 

Në librin e quajtur “Spare” ose “rezervë”, princi i referohet me emrin rolit të tij si trashëgimtari rezervë i fronit. Në autobiografi Herri zbulon një sërë konfrontimesh private midis tij dhe anëtarëve të tjerë të familjes mbretërore. Ai i referohet një momenti kur në sy të bashkëshortes së tij Megan, vëllai i tij më i madh William e përplas atë në dysheme.

 

“Gjatë një debati, William e quajti Meganin të vrazhdë dhe të vështirë. Debati u përshkallëzua derisa Uilliam më kapi për jake, duke më grisur gjerdanin dhe më rrëzoi në dysheme”, shkruan Harry në libër.

 

Ndër të tjera princi tregon se si me vëllain e tij William iu lutën babait që të mos martohet me Kamilën, gjë të cilën Charlsi nuk e repektoi.

 

Herri ngjalli debat edhe për publikimin e fakteve se në Afganistan kishte vrarë 25 talebanë. Tjetër temë debatesh është bërë vdekja e mbretëreshës Elisabetë ku Princi tregon se ai u lajmërua vetëm në fund për përkeqësimin e shëndetit të saj dhe se gruaja e tij Megan nuk ishte e mirëpritur në funeral.

 

Libri është pritur me reagime për here te pare hedh drite mbi mënyrën se si funksionon familja mbretërore.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *