Subscribe

Banka Credins ka bërë të ditur se ka rënë preh e një sulmi kibernetik. Për pasojë një sistem periferik i bankës është prekur, por ai është izoluar, duke siguruar që janë zbatuar masat më të larta të sigurisë informatike.

 

Për të shmanguar shqetëismet e qytetarëve, në njoftimin për shtyp banka sqaron se ky sulm nuk ka arritur të cënojë sigurinë e të dhënave të klientëve.

 

Llogaritë e tyre bankare janë të paprekura, thuhet në njoftimin për shtyp.

 

Në deklaratën e saj banka nënvizon se në bashkpunim edhe me partnerët ndërkombëtarë, ka marrë masat e nevojshme ligjore, duke njoftuar të gjithë organet rregullatore te mbikqyrëse të cilat po ofrojnë mbështetjen e tyre.

 

Credins rikujton se publikimi i informacioneve personale përbën shkelje ligjore, ndaj kërkohet ndalimi i shpërndarjes së tyre në mënyrë të paautorizuar

 

Banka kërkon gjithashtu mikruptimin e klienteve dhe përforcon më tej qëndrimin e saj duke garantuar sigurinë e të dhënave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *