Një difekt i rëndë në tubin kryesor të Bogovës ka lënë ditën e enjte qytetarët e Beratit dhe të Kuçovës pa ujë .

 

Defekti është identifikuar në orën 01.00 të mëngjesit të kesaj te enjte ndërsa në vend kan shkuar për ta riparuar defektin punonjësit ujsjellës kanalizimeve të SHA Berat .

 

Drejtori SHA ujsjellës kanalizime Berat -Kuçovë Pelivan sinaj sëbashku me ing e kësaj ndërmarjeje pohojnë se do të punohet deri në eleminimin eplotë të këtij defekti .

 

Ndërsa mësohet se spitalet kanë furnizim nëpërmjet degës dytësore të ujsjellësit për raste emergjente.

 

Tubacioni ujsjellësit Bogovës është inaguruar në 88 ndërsa është 36 km i gjatë por në zonën ku ai shtrihet paraqit gjithmon probleme pasi zona është e lagësh dhe ka her pas here rrëshkitje të dherave .

 

Ky tubacion ka furnizon qytetin e Beratit dhe të kucovës ndërsa ka një prurje 600 litra në sekond .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *