Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabic kërkon nga faktorët ndërkombëtarë, veçanërisht ata që e kanë njohur “pavarësinë e shpallur në mënyrë të njëanshme të Kosovës”, që të ndikojnë në Prishtinë në mënyrën më efektive, me qëllim kthimin në tryezën e bisedimeve.

 

“Nëse flasim për marrëveshjen e Brukselit, ajo duhet të zbatohet. Unë nuk shoh alternativë tjetër. Nëse duam të negociojmë një marrëveshje tjetër për normalizimin, fillimisht duhet të zbatojmë të parën. Nuk e shoh fare opsionin që të kthehemi tani në periudhën para vitit 2013, të anulojmë të gjitha marrëveshjet dhe gjithçka që kemi përmbushur, dhe Prishtina nuk ka përmbushur asgjë dhe të negociojmë një marrëveshje të re.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *