Subscribe

Konfrimimi i rasteve te para me Covid-19, solli dhe masat drastike qe paralizuan jeten ne qyetet por edhe mbylljen e perkohsme te shume bzineseve.Kjo situate sipas ekspesrteve, do te sjelle pasoja te dukshme ne ekonomi, e per kete arsye shoqatat e biznesit i kane drejtuar nje sere kerkesash qeverise.

 

Ines Mucostepa nga Unioni i dhomave te Tregtise thote per Vizion Plus se qeveria duhet te lehtesoje barren per sipermarrjet.

 

 

Industria e fasonerise  eshte goditur me se shumti nga izolimi. Kryetari i unionit te fasoneve Gjergji Gjika, kerkon qe fatura financiare per sigurimin e punonjesve,te ndahet me shetiton.

 

 

Ekspertet i bejne thirrje qevrise qe te kerkoje financime nga inistitucionet  nderkomabtare si fmn, banka boterore per te mbeshtur bizneset qe situate te mos shkoje ne kolaps te plote.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.