Një 35-vjeçar me origjinë shqiptare është arrestuar në Verona policia italiane. Ai kërkohej për krime të rënda, përfshirë vrasje, dhe një urdhër arresti evropian i lëshuar në Belgjikë ishte në pritje të tij.

Operacioni u zhvillua javën e kaluar pas të dhënave nga eksperti ndërlidhës për Belgjikën dhe ekipet policore të Verona, Treviso dhe Brescia bashkëpunuan si dhe policia e kufirit ajror të Trevisos dhe Villafranca.

Monitorimi i tranzitit të aeroportit dhe bashkëpunimi mes zyrave të hetimit të përfshira bëri të mundur zbulimin e mbërritjes së të arratisurit së bashku me familjen e tij në aeroportin e Trevisos. Pas zbarkimit, i kërkuari është arratisur me një makinë që e priste.

Megjithatë, arratisja e tij nuk zgjati shumë. Falë aksioneve dhe vëzhgimeve dhe gjithashtu falë pamjeve të vëzhgimit me video, sistemeve të leximit të targave dhe kërkimeve kompjuterike, 35-vjeçari u kap nga policia në Verona. Ai u kapnga policët, të cilët e panë duke drejtuar makinën, e ndoqën dhe më në fund e ndaluan në hyrje të një ndërtese ku me siguri po kërkonte strehim. Shqiptari i arratisur tashmë në pranga do të vuajë dënimin në Belgjikë. /vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *