Banka Islamike për Zhvillim konfirmoi angazhimin e madh për projektin e rindertimit nga zonat e prekura nga tërmeti në vendin tonë.

Në konferencën e donatorevem, kjo Banka tha se do të japë 365 milionë euro për projekte në 5 vitet e ardhshme në fushën e infrastructures dhe arsimit kryesisht në zonat e prekura nga tërmeti.

Po ashtu 50 milionë euro të tjera shkojnë për ndihmë për ringritjen e biznesit.

Fondi I dhënë nga Banka Islamike për Zhvillim është institucioni që ka dhënë shumë më të madhe, rekord për pasojat e tërmetit në Shqiperi.

One thought on “Befason Banka Islamike për Zhvillim: 415 milionë euro ndihma për Shqipërinë

  1. What else can we ask to all those countries who donated for Albania earthquake ?
    A big thank you for the support
    You have given to Albanian people,we are a proud country to have countries like you been there for us
    God bless your people in your countries
    Thank you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *