Kryeqytetet evropiane kanë publikuar listën e 15 vendeve që nuk janë në BE, me të cilat do të hapen kufijtë duke filluar nga data 1 korrik. Mund të hyjnë në zonën e Shengenit vizitorët nga:

-Morocco,

– Algjeria,

– Tunizia,

– Serbia,

– Mali i Zi,

– Xhorxhia,

– Kanada,

– Uruguaji,

– Tajlandë,

– Korea e jugut,

– Japonia,

– Australi,

– Zelandë e Re

– Ruanda

Po ashtu, dyert hapen edhe për Kinën, por vetëm nëse respekton kriterin e reciprocitetit, pra, të eliminojë karantinën e detyrueshme për qytetarët evropianë.

Për momentin, Shtetet e Bashkuara, Rusia, Brazili dhe India janë të përjashtuara, për shkak të numrit të lartë të të infektuarve. Izraeli qëndron gjithashtu jashtë listës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *