Lulzim Basha mbetet i bindur se vettingu i politikaneve eshte nevoje e padiskutueshme per te rrezuar murin e korrupsionit.

Ky fenomen negativ, sipas kryedemokratit, eshte pengesa qe varferon familjet e shqiptareve.

Që të mos jemi të parët në Europë për përhapjen e korrupsionit në të gjitha nivelet e qeverisjes dhe të dytët në botë për ryshfetin, Shqipëria ka nevojë për vetting në politikë.Rrëzimi i murit të korrupsionit, si pengesa që varfëron familjet shqiptare, cënon rendin & sigurinë dhe vret demokracinë, do çlirojë potencialin e jashtëzakonshëm të Shqipërisë dhe do të hapë rrugën drejt BE-së. #vettingnëpolitikë”, mbyll postimin e tij ne twitter Lulzim Basha.

Per ta ilustruar komentin e tij Basha ka publikuar edhe një tregues të korrupsionit për vitin 2021, ku Shqipëria eshte mes vendeve afrikane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *