Subscribe

Presidenti Meta ka dekretuar sot emerimin e gjyqtarit Artur Kalaja, ne gjykaten e Larte. Me këtë vendim, gjykata e lartë bëhet me 8 gjyqtarë, nga 19 anëtarë, që duhet të ketë gjithsej.

Ne njoftimin  shoqerues, presidenca i ben thirrje keshillit te larte gjyqesor qe te vijoje angazhimin me ritme të shpejta.

 

“Bërja sa më shpejt dhe plotësisht funksionale e gjykatës së lartë, por njëkohësisht dhe funksionimi me trupat e nevojshme gjyqësore të gjykatave të apelit, është me rëndësi jetike për vendin, lidhet direkt me procesin e integrimit europian, stabilitetin e shqipërisë, si dhe respektimin e të drejtave dhe lirive themelore të njeriut. “ –  thuhet ne njoftimin e Presidences.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *