Senati argjentinas ka miratuar ligjin për ndërprerjen e shtatzënisë .

Ky është një vendim historik, pasi vendi është ndër të paktët në Amerikën e Jugut që ka legalizuar abortin. Miratimi erdhi dy vjet pas një refuzimi të parë të Senatit për pak vota.

Kisha Katolike më herët e kishte kritikuar ashpër projektligjin.

Edhe Papa Francesku, lindur dhe rritur në Argjentinë, pak orë para se Senati të merrte këtë vendim, ka bërë një postim në rrjetet sociale që kundërshtonte legalizimin e abortit.

“Kushdo që refuzohet është një fëmijë i Zotit, shkroi Papa në tëitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *