Situata alarmante e krijuar në mbarë botën si pasojë e përhapjes së COVID-19 ka detyruar Australinë që mos të lejojë hapjen e kufijve edhe për katër muaj.

Mjeku Brendan Marfi tha gjatë një deklarate se koronavirusi përhapet në mënyrë aktive në gjithë botën dhe lehtësimi i masave kufitare konsiderohet një hap shumë i rrezikshëm.

Ai theksoi mes të tjerash se autoritetet do të rishqyrtojnë kufizimet në tubimet masive duhet vlerësuar fillimisht rrezikun që mund të sjellin tek shëndeti i njerëzve.

Australia deri me tani regjistron 78 viktima dhe 6,675 të infetkuar me koronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *